srijeda, 31. listopada 2012.

Make up time!

Nekoliko meni dragih fotografija nastalih kad imamo viška vremena. Bojanovih ruku djelo tj. djela na meni.



Iako uvijek obožavam krajnji rezultat, redovito mrgudam dok me se maže. :D







Zadnja fotografija nastala je na Biševu ovo ljeto <3. Nije da se po ičem vidi :D, ali vrijedno je spomena jer budi emocije na raj koji smo pronašli na tom čarobnom otoku. Tu je Bojan šarao po mom licu s ono minimalno make upa što smo imali, a u kosu smo upleli granu. Ja sam se kasnije poigrala s fotkom i dobila ovo. Meni je baš super kako se grana nakon dupliciranja pretvorila u nekakvog alienastog ineskta. 

 P.S. Kako ne propuštamo priliku za maskiranje, danas spremamo nešto mračno povodom Haloweena. 

petak, 26. listopada 2012.

Paris!


       "For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel's sake. The great affair
        is to move."



Za prvi post i upoznavanje s vama donosim vam par fotografija  iz Pariza u kojem sam prošli tjedan provela 5 ludih dana sa svojom desnom rukom (ubit ce me kad ovo pročita jer on sigurno smatra da sam ja njegova desna ruka :D) Bojanom ilitiga Sestricom <3 koji će uz mene pisati na ovom blogu. I šminkati, jer je on sjajan make up artist u što ćete se i sami uvjeriti kad vidite pokoju fotografiju njegovih uradaka.

Njegov razlog posjeta Parizu je profesionalna edukacija, a ja sam mu se pridružila kada je završio s poslom da zajedno istražimo grad i sve što on nudi.

Na svom zadnjem velikom putovanju (op.a. pod velikim putovanjima smatram sva putovanja van Europe i duža od 2 tjedna) pročitala sam knjigu Davora Rastuhara "Degustacija slobode" u kojoj u jednom poglavlju piše o web stranici couchsurfing.com i odmah pomislila kako to moram isprobati, a za veliku premijeru odabrali smo Pariz.

Inače, za neupućene, to je društvena mreža slična facebooku na kojoj se upoznaju putnici diljem svijeta i nude jedni drugima smještaj u svojim domovima i nezaboravna iskustva druženja s domaćinima koji znaju sve ono što ne piše u turističkim vodičima. 



I tako smo upoznali nekoliko intrigantnih ljudi s kojima ćemo sigurno ostati u kontaktu, ali i jednog luckastog starijeg gospodina od kojeg smo pobjegli glavom bez obzira jer je očekivao druženje s nama 24/7. Da se razumijemo, gospodin :D sa sumanutim stanom (apsolutno svime upravlja preko ipada, ima japansku dasku za wc, vodeni krevet, kante za smeće i svijetla rade na senzore, laseri projeciraju zvjezdano nebo na stropovima...) je bio jako drag, ali previše angažiran, a ja volim na putovanjima sama otkrivat i istraživat.

Nakon ovih iskustava svakako preporučam couchsurfing.com, ali isto tako preporučam da detaljno proučite profile ljude koji će biti vaši domaćini i dopisujete se s njima prije susreta ne bi li utvrdili međusobne interese i izbjegli situacije poput naše.
Čekajući slijedeće putovanje, meni preostaje uloga hosta i ugošćavanje nekog u svom domu pa vam možda nekad ispričam kako je to prošlo. 






I za kraj par riječi o Parizu. Grad je prekrasan, na svakom koraku imaš nešto zanimljivo vidjet, zaljubljena sam u njihove barove i restorane s malim stolovima koji gledaju na šarolike ulice i zanimljive ljude koji njima prolaze. Minus ovaj put ide vremenu koje nas nije mazilo tako da ovo pišem okružena hrpetinom papirnatih maramica, čajeva i ostalih sredstava za borbu protiv prehlade. 

Do čitanja! 

Nuša

Bojan wears:
Coat : Zara
Trousers : Domingo Rodriguez
Sweater : Zara
Shoes : H&M
Sunglasses : Lanvin for H&M
Bag :Vintage
Necklace Dean D.

I am wearing: 
Trousers : Killah
Coat : Max Mara
Shoes : Hudson
Hat : Catarzi
Sungleasses : Asos Black 
Bag : Diesel